Yritys

Akva Filter Oy toimii Joutsassa, eteläisessä Keski-Suomessa ja yritys on perustettu vuonna 1980.

Yrityksen perusti joutsalainen Pentti Pynnönen. Pynnönen oli aloittanut uransa Vesto Yhtymän palveluksessa 1960-luvulla. Vesto yhtymä oli tuolloin johtava vesihuoltolaitteiden toimittaja Suomessa.
Tämän johdosta Akva Filter Oy:n juuret ulottuvatkin jo vuoteen 1966 , jolloin Pynnönen perusti vedenkäsittelylaitteiden Huolto- ja asennus Akvan. Saman vuoden aikana ensimmäinen Akva Filter -vedensuodatusjärjestelmä asennettiin Pihlajaveden Säästöpankin toimitaloon.

Akva Filter Oy:n toiminnan perusta on ollut jo näistä alkuajoista lähtien oma tuotekehitys, jonka tuloksena syntyi myös yksi tunnetuimmista tuotteistamme - Akva Filter painesäiliösuodatin. Tuotteesta tulikin suuri menestys ja yhä edelleen Akva Filter valmistaa tähän alkuperäiseen ideaan pohjautuvia ja siitä kehitettyjä suodattimia.
Sitten ensimmäisen asennuksen, olemme toimittaneet yli 10 000 paine- tai painesäiliösuodatinta yksityistalouksille, maatiloille, vesiyhtymille, vesilaitoksille ja teollisuuteen.
Kaiken kaikkiaan Akva Filter on valmistanut ja toimittanut erilaisia suodattimia noin 150 000 kappaletta alkaen pienestä retkikäyttöön tarkoitetusta juomavesisuodattimesta aina vesilaitosten ja teollisuuden käyttöön soveltuviin ratkaisuihin asti.

Katso yhteystiedot

Toiminta laajenee - Akva Filter Oy syntyy

Yrityksen toiminnan laajentumisen myötä Pynnönen perusti Akva Filter Oy:n vuonna 1980. Alussa yhtiön toimialaan kuuluivat vedensuodatuslaitteiden tuotanto ja vedensuodatuslaitteiden suunnittelu, sekä lisäksi lämmönsiirto-, ilmastointi- ja sähkökäyttöisten kodinkoneiden ja tarvikkeiden vähittäismyynti ja edustus.

Kotimainen valmistus oli vasta kehittymässä ja suodatuslaitteistot tuotiin suurimmaksi osaksi ulkomailta. Järjestelmät oli suunniteltu pääasiassa kunnallisen vesihuollon ja teollisuuden tarpeita varten. Tarve taloudellisille ja helppohoitoisille piensuodattimille koti- ja maatalouskäyttöä varten oli suuri, koska kunnallistekniikka vielä 1970 – luvullakin oli puutteellista ja hajanaista.
Yhä edelleenkin suuri osa asiakkaistamme on talouksia, jotka eivät kuulu kunnallisen vesihuoltoalueen piiriin. Mutta yhä enenevässä määrin toimitamme vedenkäsittelylaitteistoja myös kunnallisille vesilaitoksille ja teollisuuteen.

Vedensuodatusjärjestelmien kasvavasta kysynnästä johtuen osa yhtiön toiminnasta myytiin vuonna 1989, minkä jälkeen Akva Filter Oy keskittyi kokonaan vedensuodatukseen. Yhtiön päämarkkina-alue oli ja on edelleenkin Suomi. Vaikka olemmekin keskittyneet kotimaan markkinoihin, olemme lisäksi vieneet tuotteitamme eri projekien tai pysyvien edustuksien kautta Venäjälle, Liettuaan, Viroon, Ukrainaan, Unkariin, Ruotsiin, Espanjaan ja Hollantiin.

Tänään Akva Filter on yksi vahvimmista tuotemerkeistä ja johtava kotimaisten talousvedensuodattimen valmistaja, jonka toiminta perustuu jo tuokehityksestä alkaen kotimaiseen osaamiseen. Yhtenä harvoista alan kotimaista yrityksistä tuotteillemme on myönnetty vuosien varrella useita patentteja.

Toteutamme edelleen pitkäjänteisesti yrityksemme strategista valintaa tuotekehitykseen ja osaamiseen investoimisesta ja tuotannossa toimimme yhteistyössä merkittävimpien kotimaisten säiliövalmistajien kanssa. Merkittävä osa toimintaamme on myös erilaisten suodatusmateriaalien maahantuonti, myynti ja vedenkäsittelyratkaisujen suunnittelu esim. vesiosuuskunnille.

Vedenkäsittelytekniikat ovat kuitenkin kehittyneet vuosien varrella huimasti ja kaikkia alan tuotteita emme yksin pysty valmistamaan. Tämän johdosta oman valmistuksen rinnalle olemme kehittäneet merkittävän maahantuontiliiketoiminnan. Toimimimme tiiviissä yhteistyössä alan edistyksellisimpien eurooppalaisten yritysten kanssa ja edustamme sekä maahantuomme heidän tuotteittaan Suomeen.

Toiminta jatkuu ja laajenee edelleen uusien yrittäjien myötä

Vuoden 2009 alussa yrityksessä suoritettiin sukupolvenvaihdos, jolloin uusina yrittäjinä toimintaa jatkavat Tarja ja Tuomo Rajala.
Tarja on koulutukseltaan kemisti, FM ja hänellä on vuosien työkokemus laboratoriolaitteiden ja -kemikaalien myynnistä teollisuuteen, terveydenhuoltoon ja oppilaitoksiin.

Tuomo on diplomi-insinööri, ja hän on työskennellyt ennen yrittäjäksi ryhtymistä 15 vuotta metalliteollisuudessa sekä Suomessa että Saksassa, muun muassa ABB:n ja Metso Paper Oy:n palveluksessa.

Toiminta jatkuu entisissä tiloissa Joutsassa, hyvien kulkuyhteyksien varrella 4-tien välittömässä läheisyydessä.