Suodatusaineet ja huolto-osat

Akva Filter -suodattimiin on saatavilla kattavasti varaosia sekä kulutusosia ja suodatusmateriaaleja. Jos jotain tuotetta ei kaupasta löydy, niin pyydämme lähettämään kyselyn sähköpostilla.

Suodatusaineet

Suodatusaineet

Suodatusaineiden vaihtoväli riippuu suodatettavan veden laadusta ja käytön määrästä. Painesäiliösuodattimeen kaikki suodatusaineet suositellaan vaihdettavaksi n. 5-8 vuoden välein. Pintakerroksena olevaa kalkkikiveä tulee lisätä 1-2 kertaa vuodessa.

Elvytyssuola

Meiltä saat elvytyssuolaa veden pehmentimeen ja muihin suolalla elvytettäviin vedensuodattimiin, kenties maan edullisimpaan hintaan!
Suolatyynyt on pakattu 25 kg säkkeihin.
Käy kaikkiin markkinoilla oleviin suolaelvytteisiin vedensuodattimiin

Huolto-osat

Huolto-osista löytyy kattava valikoima vara- ja kulutusosia Akva Filter -suodattimiin.

Tutustu haponkestäviin asennus- ja kytkentäletkuihin

Haponkestävästä teräksestä valmistetut haitariletkut ovat käteviä asennusosia kun asennetaan vedensuodatinta paikoilleen. Letkuja voi venyttää ja taivuttaa eivätkä ne painu lommolle. Niitä on saataville useita eri kokoja.

Huolto- ja asennusosat

Suodatinten huollot ja peruskorjaukset

Suodattimen huolto

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut Akva Filter -suodattimet ovat alusta saakka suunniteltu kestämään vuosikymmeniä, ja huolehtimalla säännöllisistä huoltotoimenpiteistä Akva Filter -suodattimet todella kestävät ja toimivat sukupolvelta toiselle.

Suoritamme huoltoja sekä toimitamme varaosia kaikkiin toimittamiimme suodattimiin. Tyypillisiä huoltotoimenpiteitä ovat:
- suodatusmassojen vaihto
- automatiikan huolto
- venttiilien huolto
- tiivisteiden vaihdot

Peruskorjaukset

Suodattimen sisällä oleva huuhteluputkisto voidaan uusia joihinkin vanhempiin malleihin (vuosimallit 1997 saakka). Putkisto voidaan uusia joko sisäpuolelle tai kuten alla kuvissa, suodattimen ulkopuolelle. Uusitun putkiston materiaali on haponkestävä teräs, jolloin suodattimesta tulee jopa parempi kuin uutena!
Peruskorjattu suodatin on taas käyttökelpoinen kymmeniä vuosia eteenpäin.

Alla olevissa kuvissa sisäpuolinen huuhteluputkisto on siirretty suodattimen ulkopuolelle, jolloin vastavirtahuuhtelu on myös mahdollista automatisoida. Ylempi kuva on manuaalisella huuhtelulla varustetusta suodattimesta. Alemmassa kuvassa vastavirtahuuhtelusta huolehtivat logiikkaohjatut toimilaitteet, jotka on asennettu venttiilien yhteyteen.
Manuaalinen suodatin voidaan myös myöhemmin helposti automatisoida.

Putkiston uusinta ilman huuhteluautomatiikkaa

Kuvan putkisto uusittu ilman huuhteluautomatiikkaa, ja huuhtelu tapahtuu käsin venttiileitä kääntämällä.

Manuaalimallissa paineilmakompressoria voi käyttää huuhtelun tehostamiseen.

Kuvassa suodatin, jonka putkisto on uusittu suodattimen ulkopuolelle.

Uudet huuhteluputket ovat haponkestävää terästä ja venttiilit joko niklattua messinkiä tai haponkestävää terästä.

Putkiston uusinta huuhteluautomatiikalle

Putkisto uusittu ilman huuhteluautomatiikkaa.

Kuvassa suodatin, jonka putkisto on uusittu suodattimen ulkopuolelle.

Uudet huuhteluputket ovat haponkestävää terästä ja venttiilit joko niklattua messinkiä tai haponkestävää terästä.

Huuhteluautomatiikkaa ohjataan Siemens Logo8! -pienoislogiikalla. Automatiikka toimii 24 V DC jännitteellä ja automatiikan virtajohto kytketään tavalliseen pistorasiaan.

Automatiikkaan saa myös lisävarusteena releohjatun paineilmakompressorin, joka tehostaa huuhtelua ja uusii säiliön ilmatilan. Näin painesäliliön ilmaustarve vähenee oleellisesti tai poistuu kokonaan.

Etsitkö tietoa vedenpuhdistuksesta?

Katso usein kysytyt kysymykset