Putkistoon kertynyt ruoste moninkertaistaa usein vesiongelmat, koska ruoste irtoaa ajoittain putkiston seinämistä ja tällöin veden rautapitoisuus voi olla huomattavan korkea.

Usein veden rautapitoisuus 3 – 4 kertaistuu virratessaan vesijohtoverkoston läpi.
Talon vesijohtoverkoston voi puhdistaa helposti ja tehokkaasti nestekidevedettömän sitruunahapon ja veden seoksella.

Ongelmana ovat usein myös ruosteen tai kalkin värjäämät astiat, kaakelit ja saniteettikalusteet, joita on jopa mahdotonta saada puhtaaksi tavanomaisilla pesuaineilla. Ruoste pinttyy ajan myötä kiinni pinnoille ja sen vuoksi sitä on vaikea saada puhdistettua esim. kylpyhuoneen kaakeleista. Sitruunahappoa sekoitetaan tällöin veden kanssa liuokseksi, jonka jälkeen esim. astiat jätetään likoamaan happoliuokseen tai liuokseen kasteetaan puhdistusrätti, jolla pyyhitään ruosteen värjäämiä pintoja.

Esim. kahvinkeittimen voi puhdistaa laittamalla sen vesipesään liuosta, jonka jälkeen kahvinkeitin laitetaan päälle ja annetaan veden mennä keittimen läpi.

MENETELMÄN EDUT:

  1. Menetelmä on tehokas! Hapan liuos irroittaa pinnoilta niihin kiinnittyneen ruosteen/kalkin.
  2. Menetelmä on edullinen! Sitruunahapon kilohinta 14€ ja yhdestä kilosta saa puhdistusliuosta halutusta vahvuudesta riippuen 10 – 20 litraa.
  3. Puhdistusliuoksen käyttö ei vaadi erityistä asiantuntemusta ja esim. talon putkiston puhdistuksen voi suorittaa asiakas itse.
  4. Käsittelystä ei jää haitallisia jäämiä. Sitruunahappoja on useita lajeja, joiden ominaisuudet vaihtelevat.

Käyttämällämme nestekidevedettömällä sitruunahapolla on eurooppalaiset ja
amerikkalaiset elintarvikehyväksynnät ja sitä käytetään laajasti
elintarviketeollisuudessa.

Sen liukenemisominaisuudet veteen ovat hyvät, mikä takaa hyvän lopputuloksen.

<< Edelliselle sivulle