Hyvinkin rautapitoinen vesi voi olla täysin kirkasta, kuten vasempaan lasiin heti näytteenoton jälkeen kaadettu vesi. Toisessa lasissa on seisotettu samaa vettä niin kauan, että vedessä oleva rauta on hapettumisen vaikutuksesta saostunut ja värjännyt veden ruskeaksi.Kun yhteen lasilliseen saostuu näin paljon rautaa, kuinka paljon sitä saostuu vesijohtoverkostoon ja kalusteisiin? Onko suodattimen koolla merkitystä? Mitä tapahtuu, jos raakaveden laatu vaihtelee ja rautapitoisuus kasvaa?Raakveden laatuvaihtelut ovat yleisiä sekä rengas- että porakaivoissa. Akva Filter eroaa useimmista suodatinmalleista suodatuspinta-alan määrässä. Koska suodattimen rakenne ei ole pilarimainen, Akva Filter kestää paremmin raakaveden laatuvaihteluja ja kulutushuippuja. Laajasta suodatuspinta-alasta on hyötyä myös pidempien yhtäjaksoisten otoksien aikana (omakotitalouksissa esim. suihkut / saunaillat). Ruotsin valtion testauskeskus (SP) tutki 1991-1992 eurooppalaisia ja amerikkalaisia suodattimia ja niiden käyttöominaisuuksia. Akva Filter sai käyttökelpoisuuskokeen parhaan yleisarvosanan ja sillä on testin tasaisin suodatustulos. *)Mitoitamme suodattimen ja suodatusmateriaalit aina käyttökohteen tarpeiden ja vesianalyysin perusteella. Käytämme vain luonnosta peräisin olevia suodatusmateriaaleja ja suodattimillamme on kahden vuoden takuu, joka koskee myös käsitellyn veden laatua.

Painesäiliösuodattimen huolto

Suodattimet puhdistetaan vastavirtahuuhtelulla. Automaattisissa malleissa ei käytetä magneettiventtiilejä, jotka voivat olla häiriöalttiita rautapitoisissa vesissä. Suodatin varustetaan ohjelmoitavan logiikan ohjaamilla moottoriventtiileillä. Huuhtelu tapahtuu yleensä kerran viikossa yöaikaan. Huuhtelun keston voi käyttäjä määrittää minuutin tarkkuudella. Myös huuhteluajankohan voi ohjelmoida itse, huuhteluajat eivät häviä logiikan muistista sähkökatkoksen aikanakaan. Manuaaliset mallit huuhdellaan n. 2 viikon välein, jos raakavesi on esim. rautapitoista ja hapanta.

<< Edelliselle sivulle

AKVA FILTER – PAINESÄILIÖSUODATINTEN TEKNISET TIEDOT:

Valmistamme tilauksestä myös muita ja suurempiakin kokoja, pyydä tarjous!

Suodattimen tyyppi määräytyy lopullisesti vedenkulutuksen ja laadun perusteella. Taulukon laitekohtaiset vesiarvot ovat viitteellisä ja niitä voidaan käyttää alustavassa motituksessa. Valmistamme suodattimia myös mittatilauksena standardimitoista poikkeavilla halkaisijoilla ja korkeuksilla. Oikeus taulukon mittojen muutoksiin pidätetään.

*) Suodatustulosten tasaisuutta mitättin pH-arvolla, SP 1991-12-20, E20167