Lämpöeristetty neutralointisuodatin – lisää käyttöikää putkistolle ja vesikalusteille! Poistaa veden happamuuden ja syövyttävyyden!

AF-N 60_leikattuOnko vesijohtoverkostossasi syöpymiä? Liittimet ja vesikalusteet eivät kestä ja lavuaareissa näkyy vihertäviä värjäytymiä? Syy näihin ongelmiin on hapan vesi, jonka pH on alle 7.0. Pohjaveden happamuus on yksi yleisimmistä veden laatuongelmista, jota ei voi havaita aistinvaraisesti vedestä. Ongelmaan havahdutaan useimmiten liian myöhään, kun jo esim. putkistovaurio on ehtinyt tapahtua. Hapan vesi voi sisältää myös agressiivista vapaata hiilidioksidia (CO2), joka yhdessä matalan pH-arvon kanssa lisää huomattavasti veden syövyttäviä ominaisuuksia.Lämpöeristetty AF-N 60 suodatin neutraloi veden happamuuden ja poistaa agressiivisen vapaan hiilidioksidin talousvedestä.Suodatinsäiliö on ruostumatonta terästä ja säiliön paineluokka on 10 bar. Neutralointikapasiteetti on 1 – 2500 l/vrk (neutralointimassan määrästä riippuen)

Neutralointimassaa lisätään säiliöön yleensä n. 6 kk:n välein. Käyttökulut ovat tällöin 2 – 5 hengen omakotitalossaa 25 – 50 euroa vuodessa.

Mitat:
Korkeus 880 mm
Leveys 470 mm
Syvyys 470 mm
Putkiliitännät 1/2”

Akva Filter AF-N 60 neutralointisuodatin on kotimainen tuote, joka poistaa veden syövyttävät ominaisuudet ilman kemikaaleja. Suodattimessa käytettävä suodatusmassa koostuu luonnosta peräisin olevasta puolipoltetusta dolomit-kalkkikivestä, joka korottaa veden pH-arvoa ja sitoo itseensä vapaan hiilidioksidin. AF-N 60 on jatkuvalla vastavirtausperiaatteella toimiva suodatin, jossa vesi virtaa koko ajan alhaalta ylöspäin. Tämän ansiosta suodatusmateriaalipeti pysyy kuohkeampana ja aktiivisten dolomitkalkkirakeiden määrä saadaan hyödynnettyä optimaalisesti. Suodatin asennetaan painesäiliön jälkeen ennen lämminvesivaraajaa. Suodatin sisältää vesimittarin, josta voidaan seurata vedenkulutusta.

<< Edelliselle sivulle