Käänteisosmoosi on tekniikka, jossa vesi pakotetaan tietyllä paineella puoliläpäisevän kalvon, ns. käänteisosmoosikalvon läpi. Tällöin tietyt, yleensä kalvon tiheydestä riippuvat, molekyylit ja/tai ionit siirtyvät kalvon toiselle puolelle ja muut jäävät siirtymättä kalvon läpi. Vedenkäsittelyssä kalvot suunnitellaan yleensä siten, että mahdollisimman paljon toivottuja molekyylejä ja ioneja menee kalvon läpi, ja vedestä poistettavat, ei-toivotut molekyylit/ionit eivät mene kalvon läpi, vaan ne ohjataan viemäriin.
Kalvon läpi mennyt vesi varastoidaan puhtaan veden säiliöön, josta se otetaan käyttöön joko koko rakennuksen verkostoon tai pienemmissä käänteisosmoosilaitteissa vain yhteen hanaan. Tästä hanasta otetaan ruoka- ja juomavesikäyttöön tarkoitettu vesi.
Toimitamme käänteisosmoosilaitteita myös kunnallisille vesilaitoksille ja teollisuuteen, jolloin virtaamat voivat olla satoja m3 tunnissa.

 

Akva Filter Oy:n tarjoamasta tuotevalikoimasta löytyy vaihtoehtoja niin mökille, kotiin kuin kunnallisiin laitoksiin ja teollisuuteen:
.
.

 • yhden hanan käänteisosmoosilaite – Akva 1000 – ESITE >>> AKVA 1000 .
  .

  . .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
 •   koko rakennuksen (omakotitalo tai vapaa-ajan asunto) käänteisosmoosilaite – AF-RO 125-3 – ESITE >>> AF-RO 125-3.
  .
  . .
  .
  .
  ..
  .
  .
  .
  .
  .
  ….
  .
  .
 • suuremmat käänteisosmoosilaitteet toimitamme räätälöityinä ratkaisuina
  .